Μαχαίρια Εκδοράς & Περιποίησης: Ακρίβεια στον Καθαρισμό του Κρέατος
Τα Μαχαίρια Εκδοράς και Περιποίησης είναι εξειδικευμένα εργαλεία, απαραίτητα για την πρώτη φάση επεξεργασίας του κρέατος. Ο σχεδιασμός τους επικεντρώνεται στη διευκόλυνση του επαγγελματία κατά το γδάρσιμο και τον λεπτομερή καθαρισμό της πρώτης ύλης από περιττούς ιστούς και λίπη.
- Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Κυρτή Λεπίδα: Η χαρακτηριστική καμπυλότητα της λεπίδας (skinning knife) επιτρέπει στο μαχαίρι να γλιστρά ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα, μειώνοντας τον κίνδυνο τρυπήματος του κρέατος.
- Εργονομία & Σταθερότητα: Διαθέτουν λαβές υψηλής πρόσφυσης που εξασφαλίζουν σταθερότητα κατά την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων κινήσεων, προσφέροντας ασφάλεια σε περιβάλλοντα με υγρασία και λίπη.
- Χρήση & Εφαρμογές:
- Εκδορά: Ιδανικά για το γδάρσιμο μεγάλων και μικρών ζώων σε σφαγεία και εργαστήρια κοπής.
- Περιποίηση: Κατάλληλα για το "ραφινάρισμα" του κρέατος, την αφαίρεση εξωτερικών μεμβρανών και την προετοιμασία των κομματιών για την τελική πώληση ή το μαγείρεμα.
- Αντοχή: Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι κορυφαίας σκληρότητας, διατηρούν την κόψη τους για μεγάλο διάστημα, εξασφαλίζοντας καθαρές κοπές με ελάχιστη απώλεια προϊόντος.
