Blog

Cast Iron Seasoning.. Ανακάλυψε τι είναι!!

Τι είναι το seasoning Σκευών Μαγειρικής και Πώς να το Κάνετε Σωστά;; Το seasoning ή αλλιώς φυσική αντικολλητική προστασία, είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα σκεύος μαγειρικής – όπως τηγάνι από μαντέμι (cast iron) ή ανθρακούχο χάλυβα (carbon steel) – καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού και θερμαίνεται ώστε να δημιουργηθεί μία φυσική...

Ποιο Τηγάνι να Διαλέξω; Οδηγός για Υλικά και Επιλογές

Τα τηγάνια είναι από τα πιο βασικά εργαλεία κάθε κουζίνας – είτε πρόκειται για καθημερινό μαγείρεμα στο σπίτι είτε για απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές. Όμως ποιο τηγάνι είναι το κατάλληλο για εσάς; Η απάντηση εξαρτάται από το υλικό, τη χρήση και τις προσωπικές σας ανάγκες. Σε αυτόν τον οδηγό, θα αναλύσουμε τα κυριότερα υλικά (μαντέμι, ανοξείδωτο,...

Ιαπωνικά Μαχαίρια: Οδηγός Αγοράς και Χρήσης για Santoku, Deba, Kiritsuke, Yanagiba & Nakiri

Τα ιαπωνικά μαχαίρια αποτελούν σύμβολο ακρίβειας, ισορροπίας και ποιότητας στην κουζίνα. Είτε είστε επαγγελματίας σεφ είτε μαγειρεύετε στο σπίτι με πάθος, η επιλογή του κατάλληλου γιαπωνέζικου μαχαιριού μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις βασικότερες κατηγορίες με αναλυτική επεξήγηση και σύνδεση με τις αντίστοιχες επιλογές...

Sous Vide: Ο Απόλυτος Οδηγός για Ακριβές και Τέλειο Μαγείρεμα

Μαγείρεμα Sous Vide: Ο απόλυτος οδηγός για τέλειο και ακριβές αποτέλεσμα Η τεχνική sous vide, που στα γαλλικά σημαίνει «σε κενό αέρος», έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε. Χρησιμοποιώντας έναν κυκλοφορητή sous vide (roner) , μπορούμε να επιτύχουμε απόλυτη ακρίβεια στη θερμοκρασία, κάτι που μεταφράζεται σε ομοιόμορφο ψήσιμο,...

Οδηγός για Τραγανές Τηγανητές Πατάτες (French Fries)

Ο Απόλυτος Οδηγός για Τραγανές Τηγανητές Πατάτες (French Fries) Οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά στον κόσμο – απλές, νόστιμες και λαχταριστές. Όμως, το να τις πετύχεις τραγανές απ' έξω και αφράτες μέσα απαιτεί τεχνική. Παρακάτω θα βρεις όλα τα μυστικά, τις μεθόδους και τις επιλογές για να φτιάχνεις κάθε φορά τέλειες πατάτες...

Η διαδικασία seasoning σε παραδοσιακή carbon steel paellera, όπως προτείνεται στον οδηγό του Cookpro.gr

Οδηγός Πρώτης Χρήσης & Φροντίδας Σιδηρένιων Σκευών Παέγιας (Carbon Steel) Εισαγωγή Τα σιδερένια σκεύη (carbon steel) παέγιας είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην παραδοσιακή ισπανική κουζίνα λόγω της εξαιρετικής αγωγιμότητας θερμότητας και της ικανότητας να δημιουργούν "socarrat" — την χαρακτηριστική, καραμελωμένη κρούστα στο κάτω μέρος της...

Πώς να διατηρείτε τα ανοξείδωτα σκεύη σε άριστη κατάσταση

Οδηγός για τη σωστή φροντίδα ανοξείδωτων σκευών κουζίνας Τα ανοξείδωτα σκεύη είναι απαραίτητα σε κάθε επαγγελματική ή οικιακή κουζίνα, χάρη στην ανθεκτικότητά τους και την υψηλή αισθητική τους. Ωστόσο, για να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση, χρειάζονται σωστή φροντίδα και καθαρισμό. Στον παρακάτω οδηγό, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείτε...

Θερμοκρασίες Ψησίματος Κρέατος

Το σωστό ψήσιμο του κρέατος αποτελεί έναν συνδυασμό τέχνης και επιστήμης. Δεν έχει να κάνει μόνο με το γευστικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως με την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουμε. Στην πραγματικότητα, η επίτευξη της κατάλληλης εσωτερικής θερμοκρασίας σε κάθε είδος κρέατος είναι το «κλειδί» για μια ισορροπημένη εμπειρία γεύσης και ασφάλειας. Η...

Show another 8 pages