2103008489 2221037333 Δευ-Παρ 9.00 - 17.00
Email info@cookpro.gr
Διευθυνση

Το σαραγλί αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά της ελληνικής και μικρασιατικής παράδοσης. Με λεπτό φύλλο κρούστας, πλούσια γέμιση από καρύδια και πλούσιο σιρόπι, ξεχωρίζει για την τραγανή υφή και το βαθύ άρωμά του. Πρόκειται για ένα γλυκό που συναντάμε συχνά σε γιορτές, τραπέζια και οικογενειακά κεράσματα, καθώς συνδυάζει απλότητα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Για να πετύχει το σαραγλί σωστά, σημαντικό ρόλο παίζει η ομοιόμορφη θερμοκρασία στο ψήσιμο και η σωστή διάταξη των ρολών. Γι’ αυτό, σκεύη όπως ταψιά φούρνου και αντικολλητικά σκεύη ψησίματος είναι απαραίτητα, ώστε το φύλλο να γίνει τραγανό χωρίς να κολλήσει και το σιρόπι να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Η σωστή επιλογή εξοπλισμού κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη και το αποτέλεσμα σταθερά επιτυχημένο.
Ακολουθεί μια αναλυτική, παραδοσιακή συνταγή, ιδανική ακόμη και για όσους φτιάχνουν σαραγλί για πρώτη φορά.
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις
Γράψτε μια κριτική© 2014 - 2025 Cookpro. Powered by CS-Cart and premium theme — © AB: UniTheme2