Lodge - 127 χρόνια & ακόμα μαγειρεύουμε

Ιούλιος 29, 2024
Lodge - 127 χρόνια & ακόμα μαγειρεύουμε

Περήφανοι για τα προϊόντα μας!

Η ιστορία της Lodge ξεκινά το 1896 όταν ο Joseph Lodge άρχισε να δημιουργεί θρυλικό χυτοσίδηρο (μαντέμι) σε ένα αδρανές χυτήριο που ονόμασε Blacklock. Ενώ το χυτήριο κάηκε το 1910, ξαναγεννήθηκε ως Lodge Cast Iron και παραμένει σημαντικό μέρος της ιστορίας της Lodge μέχρι σήμερα.

Η εφευρετικότητα εκείνων των πρώτων ημερών µας ακολουθεί σε κάθε βήμα μέχρι και σήμερα. Συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγωγής µας, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και αποτελεσματική. Γι' αυτό, το 1965, γίναμε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που χρησιμοποίησε την δανέζικη μηχανή καλουπώματος Disamatic σε αμερικανικό έδαφος, δημιουργώντας μια αυτοματοποιημένη διαδικασία καλουπώματος άμμου, ώστε να διατηρήσουμε τους εργαζομένους µας ασφαλείς αλλά και για να ανταποκριθούμε στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Για πολλά χρόνια, τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη της Lodge, ήταν σφραγισμένα με μια επίστρωση κεριού που οι καταναλωτές έπρεπε να αφαιρέσουν και στη συνέχεια να κάνουν το seasoning µόνοι τους στο σπίτι. Οι έμπειροι στα μαντεμένια σκεύη χρήστες, κατανοούσαν τη διαδικασία, αλλά οι αρχάριοι συχνά την έβλεπαν ως εμπόδιο. Σε μια προσπάθεια να διορθωθεί αυτή η αντίληψη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lodge, Bob Kellermann, ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για την  προετοιμασία κάθε μαντεμένιου σκεύους προτού φτάσει στα καταστήματα. Το 2002, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η Lodge έκανε το ντεμπούτο της στο seasoned χυτοσίδηρο (μαντέμι). Ως ο πρώτος κατασκευαστής που εισήγαγε αυτή την ιδέα στην αγορά, η Lodge γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Oι πωλήσεις σε seasoned μαντεμένια σκεύη απογειώθηκαν σε αντίθεση µε αυτές των unseasoned που έπεσαν ραγδαία με αποτέλεσμα σε πέντε μόλις χρόνια, τα seasoned μαντεμένια σκεύη να έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που η Lodge διέκοψε εντελώς την παραγωγή ακατέργαστου (Uunseasoned) χυτοσιδήρου - μια βιομηχανία που από τότε έγινε το πρότυπο.

H Lodge ανακαλύπτει συνεχώς τρόπους για να καινοτομεί και να ξεχωρίζει ως παγκόσμια επιχείρηση. Το 2019, η Lodge τίμησε την ιστορία της μέσα από μια premium σειρά μαντεμένιων μαγειρικών σκευών, µε τριπλή στρώση seasoning και ελαφρύτερο σχεδιασμό που φέρει το όνομα Blacklock, τιμώντας έτσι τις ρίζες της και ατενίζοντας το μέλλον της κατασκευής χυτοσιδήρου. Στη συνέχεια, επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη των πρώτων αμερικάνικων μαντεμένιων σκευών bakeware της βιομηχανίας και στην επέκταση των προϊόντων για ψήσιμο σε σχάρα και υπαίθρια φωτιά, με τη σειρά Outdoors.

Πιο πρόσφατα, αναζητήσαμε τρόπους για να συνδεθούμε µε τους πολιτισμούς που εμπνέουν τα αγαπημένα µας πιάτα και τις περιπέτειες που µας ανοίγουν την όρεξη. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2022, συνεργαστήκαμε µε την καλλιτέχνιδα Lourdes Villagomez με έδρα την πόλη του Μεξικού για να δημιουργήσουμε ένα συλλεκτικό Sugar Skull Skillet προς τιμήν της Ημέρας των Νεκρών ἡ Dia de Los Muertos.

Εμπνευσμένη από την αγάπη για το μονοπάτι µε τα λιγότερα ταξίδια, n σειρά Wanderlust είναι μια υπενθύμιση για την αναζήτηση περιπέτειας, είτε βρίσκεστε στο μονοπάτι, είτε στην κουζίνα. Τολμήστε να βουτήξετε σε βαθιά νερά, να διασχίσετε ανεξερεύνητα μονοπάτια και να κατακτήσετε φιλόδοξες αναβάσεις. Και στο τέλος της ημέρας, μαζευτείτε µε τους αγαπημένους σας, βάλτε τα πόδια σας δίπλα στη φωτιά και επαναφορτιστείτε για όποια διασκέδαση σας επιφυλάσσει το αύριο. Όπου κι αν σας βγάλει η περιπέτεια, αφήστε τη σειρά Wanderlust να σας εμπνεύσει την επιδίωξη του θαύματος και της ανακάλυψης.

Αν και οι επιχειρήσεις σήμερα φαίνονται πολύ διαφορετικές από ότι το 1896, οι βασικές αξίες που μας βοήθησαν va ανθίσουμε παραμένουν αμετάβλητες. Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ποιοτικών μαγειρικών σκευών, επενδύοντας σε ένα τοπικό αμερικανικό εργατικό δυναμικό για να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους στην κουζίνα, στην ψησταριά και γύρω από τις υπαίθριες φωτιές του camping - σε όλο τον κόσμο.

Lodge - 127 χρόνια και ακόμα μαγειρεύουμε..