Ιούλιος 18, 2025
Κλασική Αφράτη Ομελέτα – Έτοιμη σε 10 λεπτά
Η κλασική ομελέτα είναι ιδανική για γρήγορο και χορταστικό πρωινό ή ελαφρύ γεύμα.
Με σωστή θερμοκρασία και λίγα απλά μυστικά, θα πετύχετε ομελέτα αφράτη, ζουμερή και χωρίς να κολλάει στο τηγάνι.
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. γάλα ή νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προαιρετικά: τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, σχοινόπρασο)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα/νερό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και με σπάτουλα σπρώχνουμε απαλά τα πήγματα αυγού προς το κέντρο, γέρνοντας το τηγάνι να τρέξει το υγρό μέρος στις άκρες.
- Όταν η επιφάνεια παραμένει ελαφρώς ζουμερή, πασπαλίζουμε (αν θέλουμε) τυρί και μυρωδικά.
- Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Tips & Μυστικά
- Λίγο υγρό (γάλα ή νερό) κάνει την ομελέτα πιο αφράτη.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά: ψήνεται ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώνει.
- Αντικολλητικό τηγάνι καλής ποιότητας και σπάτουλα σιλικόνης βοηθούν να μη σκίζεται.
Σχετικές κατηγορίες
Δοκιμάστε τη συνταγή και ανακαλύψτε επαγγελματικά τηγάνια και εργαλεία στο CookPro
για τέλειες ομελέτες κάθε φορά!