Κλασική Αφράτη Ομελέτα – Έτοιμη σε 10 λεπτά

Ιούλιος 18, 2025
Αφράτη ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι, χρυσαφένια και ζουμερή, έτοιμη για σερβίρισμα

Κλασική Αφράτη Ομελέτα – Έτοιμη σε 10 λεπτά

Η κλασική ομελέτα είναι ιδανική για γρήγορο και χορταστικό πρωινό ή ελαφρύ γεύμα. Με σωστή θερμοκρασία και λίγα απλά μυστικά, θα πετύχετε ομελέτα αφράτη, ζουμερή και χωρίς να κολλάει στο τηγάνι.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. γάλα ή νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά: τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, σχοινόπρασο)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα/νερό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και με σπάτουλα σπρώχνουμε απαλά τα πήγματα αυγού προς το κέντρο, γέρνοντας το τηγάνι να τρέξει το υγρό μέρος στις άκρες.
  4. Όταν η επιφάνεια παραμένει ελαφρώς ζουμερή, πασπαλίζουμε (αν θέλουμε) τυρί και μυρωδικά.
  5. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Tips & Μυστικά

  • Λίγο υγρό (γάλα ή νερό) κάνει την ομελέτα πιο αφράτη.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά: ψήνεται ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώνει.
  • Αντικολλητικό τηγάνι καλής ποιότητας και σπάτουλα σιλικόνης βοηθούν να μη σκίζεται.

Σχετικές κατηγορίες

Δοκιμάστε τη συνταγή και ανακαλύψτε επαγγελματικά τηγάνια και εργαλεία στο CookPro για τέλειες ομελέτες κάθε φορά!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική