2103008489 2221037333 Δευ-Παρ 9.00 - 17.00
Email info@cookpro.gr
Διευθυνση
Το seasoning ή αλλιώς φυσική αντικολλητική προστασία, είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα σκεύος μαγειρικής – όπως τηγάνι από μαντέμι (cast iron) ή ανθρακούχο χάλυβα (carbon steel) – καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού και θερμαίνεται ώστε να δημιουργηθεί μία φυσική αντικολλητική επίστρωση. Σε αντίθεση με τις τεχνητές αντικολλητικές επιστρώσεις που φθείρονται εύκολα ή περιέχουν χημικά (PTFE, PFOA), το φυσικό seasoning είναι ασφαλές για την υγεία και βελτιώνεται με τη χρήση. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε, τόσο πιο αντικολλητική γίνεται η επιφάνεια!
Τα ανοξείδωτα ή τα σκεύη με τεχνητές αντικολλητικές επιστρώσεις ΔΕΝ χρειάζονται seasoning.
Αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα, σκουρόχρωμο και φυσικά αντικολλητικό.
Προσοχή: Αν και το ελαιόλαδο είναι τεχνικά φυτικό λάδι, δεν συνιστάται για τη διαδικασία του seasoning και μόνο. Λόγω του χαμηλού σημείου καπνού και της χημικής του σύστασης, τείνει να αφήνει κολλώδη ή ασταθή επίστρωση. Αντίθετα, έλαια όπως το σογιέλαιο, το canola oil ή το λινέλαιο (flaxseed oil) είναι πολύ πιο κατάλληλα για να δημιουργηθεί ένα σταθερό, σκληρό φιλμ προστασίας.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να διατηρείτε το seasoning είναι να μαγειρεύετε συχνά με το σκεύος σας – ειδικά με συνταγές που περιλαμβάνουν λίπος ή λάδι. Το συχνό μαγείρεμα ενισχύει την αντικολλητική επίστρωση φυσικά.
Όλα τα σκεύη της Lodge παραδίδονται με προεφαρμοσμένο seasoning από το εργοστάσιο, χρησιμοποιώντας λάδι σόγιας. Έτσι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να ενισχύσετε το φινίρισμα με ένα επιπλέον seasoning στο σπίτι.
Δείτε όλα τα μαντεμένια σκεύη Lodge στο cookpro.gr
Συμβουλή: Αν δείτε το σκεύος να θαμπώνει ή να εμφανίζει σκουριά, μην πανικοβληθείτε. Ένα καλό καθάρισμα και νέο seasoning θα το επαναφέρει σαν καινούριο!
© 2014 - 2025 Cookpro. Powered by CS-Cart and premium theme — © AB: UniTheme2