Μαχαίρι σεφ 18cm χειροποίητο δαμασκηνό ατσάλι με λαβή κέδρου AJ-1/CH180-V63R Tojiro

56704
29032
(36000 με ΦΠΑ)
Ενεργό
Γιατί να μας επιλέξετε
  • Ξέρουμε τι δουλεύει στην κουζίνα – το δοκιμάζουμε πρώτοι
  • Μιλάτε με ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική
  • Ποιότητα, τιμή και εξυπηρέτηση πάνε μαζί
  • Ευέλικτες πληρωμές & γρήγορη αποστολή
  • Από το μαγείρεμα… μέχρι το τραπέζι σας!
Βρείτε παρόμοια

Ένα μαχαίρι αριστούργημα του ιαπωνικού οίκου Tojiro . Χειροποίητο από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες, με τα χαρακτηριστικά ιδεογράμματα χαραγμένα στη λάμα του, που αποτελούν απόδειξη οτι στα χέρια σας κρατάτε ένα αυθεντικό  ιαπωνικό παραδοσιακό μαχαίρι.

Η λάμα του είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο δαμασκηνό ατσάλι 63 στρώσεων με πυρήνα VG-10, ενώ η εργονομική & άνετη λαβή του μαχαιριού είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικό ξύλο κέδρου για μέγιστη αποδοτικότητα και υγιεινή.

Ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα ακόμα και του πιο απαιτητικού σεφ αλλά και ένα όμορφο χειροποίητο έργο τέχνης , για τη συλλογή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Λάμα με 63 στρώσεις από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι και πυρήνα από VG10
  • Χειροποίητη, σφυρήλατη κατασκευή
  • Εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
  • Ιδιαίτερα ανθεκτικό, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
  • Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
  • Ανετη ξύλινη λαβή από ξύλο κέδρου
  • Αυθεντική Iαπωνική ποιότητα κατασκευής

To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα. Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι της κουζίνας, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλες μερίδες, να ψιλοκόψετε ή να τεμαχίσετε από λαχανικά και φρούτα μέχρι κρέας και ψάρι. Η φαρδιά του λάμα και η κυρτή του λεπίδα το κάνουν ιδανικό για γρήγορο ψιλοκόψιμο μέσω της γνωστής λικνιστής κίνησης. Το πάχος της λάμας στη ράχη είναι αρκετό για να σας δώσει το βάρος και τη δύναμη που χρειάζεστε, ενώ το μήκος της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καθημερινών εργασιών.

Λάμα που ξεχωρίζει

Η λάμα του μαχαιριού είναι κατασκευασμένη από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι, φημισμένο στους αιώνες για την αιχμηρότητα και ανθεκτικότητά του, αλλά και για την εντυπωσιακή όψη που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά "νερά", κάνοντας κάθε μαχαίρι κυριολεκτικά μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας της λάμας αποτελείται από το καινοτόμο ιαπωνικό κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10, χαρακτηριστικό για τη σκληρότητά του χάρη στο κοβάλτιο που περιέχει, το οποίο περικλείεται από ξεχωριστά στρώματα δαμασκηνού ατσαλιού, ενισχύοντας έτσι τη σκληρότητα και την ανθεκτικότητα του μαχαιριού. Κάθε μαχαίρι της σειράς ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους ιάπωνες τεχνίτες και στις δύο πλευρές του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.

Λαβή από ξύλο κέδρου

Το πρώτο μέρος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η εντυπωσιακή λαβή αυτού του χειροποιήτου μαχαιριού δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο κέδρου, μετατρέποντας κάθε κοπή σε μια απολαυστική διαδικασία. Η ζεστή αίσθηση του ξύλου και η εξαιρετική ισορροπία του μαχαιριού προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία χρήσης, ενώ οι φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του κέδρου το καθιστούν μια υγιεινή επιλογή για την κουζίνα σας.

Tojiro - Made In Japan

Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στοιχεία από τις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία .

Επιπλέον χαρακτηριστικά

  • Bάρος: 149 gr.
  • Σκληρότητα Rockwell: HRC 62±1
  • Πάχος ράχης στη βάση: 2 χιλ.
  • Συνολικό μήκος: 34.3cm
  • Ειδική συσκευασία δώρου

Το Cookpro σας προτείνει για τα συγκεκριμένα μαχαίρια να τα σκουπίζετε και να στεγνώνετε πάρα πολύ καλά μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφεύγεται οποιαδήποτε υγρασία. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι όταν δεν το χρησιμοποιείτε να το τυλίγετε με μία εφημερίδα. Ότι μαχαίρι και να χρησιμοποιείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρο ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρα, συνίσταται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη λάμα του μαχαιριού για να συνεχίσει να έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Brand
Tojiro
Find similar
Πιθανόν να σας ενδιαφέρει
  • Κοντά στην ίδια Τιμή!
  • Δημοφιλέστερα
  • Είδατε πρόσφατα
 
 
 
Άμεση παράδοση

Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα με γρήγορη και αξιόπιστη παράδοση.

Διασφάλιση ποιότητας

Προσφέρουμε μόνο δοκιμασμένα και αξιόπιστα προϊόντα που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα.

Ανταγωνιστικές Τιμές

Μοναδικές προσφορές & εκπτώσεις για επαγγελματίες & λάτρεις της μαγειρικής!