Μαχαίρι Nakiri 16,5cm χειροποίητο δαμασκηνό ατσάλι με λαβή έβενου AJ-5/VE165-V63R Tojiro

56721
39919
(49500 με ΦΠΑ)
Ενεργό
Γιατί να μας επιλέξετε
  • Ξέρουμε τι δουλεύει στην κουζίνα – το δοκιμάζουμε πρώτοι
  • Μιλάτε με ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική
  • Ποιότητα, τιμή και εξυπηρέτηση πάνε μαζί
  • Ευέλικτες πληρωμές & γρήγορη αποστολή
  • Από το μαγείρεμα… μέχρι το τραπέζι σας!
Βρείτε παρόμοια

Ένα μαχαίρι αριστούργημα του ιαπωνικού οίκου Tojiro . Χειροποίητο από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες, με τα χαρακτηριστικά ιδεογράμματα χαραγμένα στη λάμα του, που αποτελούν απόδειξη οτι στα χέρια σας κρατάτε ένα αυθεντικό  ιαπωνικό παραδοσιακό μαχαίρι.

Η λάμα του είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο δαμασκηνό ατσάλι 63 στρώσεων με πυρήνα VG-10, ενώ η εργονομική & άνετη λαβή του μαχαιριού της σειράς είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικό ξύλο έβενου για μέγιστη αποδοτικότητα. Τα δύο μέρη αυτού του έργου τέχνης, τα ενώνει ένας συνδετικός κρίκος από αληθινό κέρας βούβαλου .

Ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα ακόμα και του πιο απαιτητικού σεφ αλλά και ένα όμορφο χειροποίητο έργο τέχνης , για τη συλλογή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Λάμα με 63 στρώσεις από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι και πυρήνα από VG10
  • Χειροποίητη, σφυρήλατη κατασκευή
  • Εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
  • Ιδιαίτερα ανθεκτικό, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
  • Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
  • Οκτάγωνη ξύλινη λαβή από ξύλο έβενου
  • Αυθεντική Iαπωνική ποιότητα κατασκευής

To μαχαίρι nakiri είναι το μαχαίρι λαχανικών στη γιαπωνέζικη κουζίνα. Εκτός από τη χαρακτηριστική κάθετη μύτη του, η ευθεία λάμα ακουμπάει ολόκληρη πάνω στην επιφάνεια κοπής, με μία μόνο κίνηση. Το μήκος της λάμας είναι ιδανικό για το ψιλοκόψιμο ακόμα και στον πάγκο της οικιακής κουζίνας, όπου ο χώρος είναι συνήθως πιο περιορισμένος, ενώ το ελαφρύ του βάρος το κάνει άνετο σε συνεχή χρήση.

Λάμα που ξεχωρίζει

Η λάμα του μαχαιριού είναι κατασκευασμένη από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι, φημισμένο στους αιώνες για την αιχμηρότητα και ανθεκτικότητά του, αλλά και για την εντυπωσιακή όψη που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά "νερά", κάνοντας κάθε μαχαίρι κυριολεκτικά μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας της λάμας αποτελείται από το καινοτόμο ιαπωνικό κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10, χαρακτηριστικό για τη σκληρότητά του χάρη στο κοβάλτιο που περιέχει, το οποίο περικλείεται από ξεχωριστά στρώματα δαμασκηνού ατσαλιού, ενισχύοντας έτσι τη σκληρότητα και την ανθεκτικότητα του μαχαιριού. Κάθε μαχαίρι της σειράς ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους ιάπωνες τεχνίτες και στις δύο πλευρές του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.

Λαβή από ξύλο έβενου

Το πρώτο μέρος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η οκτάγωνη λαβή αυτού του χειροποιήτου μαχαιριού δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο, ενώ το bolster που συνδέει τη λάμα με τη λαβή είναι κατασκευασμένο από κέρατο βουβάλου. Η λαβή είναι κατασκευασμένη από ξύλο έβενο, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό. To οκτάγωνο σχήμα της κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε.

Tojiro - Made In Japan

Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στοιχεία από τις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία .

Επιπλέον χαρακτηριστικά

  • Bάρος: 156 gr.
  • Σκληρότητα Rockwell: HRC 62±1
  • Πάχος ράχης στη βάση: 2.4 χιλ.
  • Συνολικό μήκος: 31.5cm
  • Ειδική συσκευασία δώρου

Το Cookpro σας προτείνει για τα συγκεκριμένα μαχαίρια να τα σκουπίζετε και να στεγνώνετε πάρα πολύ καλά μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφεύγεται οποιαδήποτε υγρασία. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι όταν δεν το χρησιμοποιείτε να το τυλίγετε με μία εφημερίδα. Ότι μαχαίρι και να χρησιμοποιείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρο ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρα, συνίσταται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη λάμα του μαχαιριού για να συνεχίσει να έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Brand
Tojiro
Find similar
Πιθανόν να σας ενδιαφέρει
  • Κοντά στην ίδια Τιμή!
  • Δημοφιλέστερα
  • Είδατε πρόσφατα
 
 
 
Άμεση παράδοση

Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα με γρήγορη και αξιόπιστη παράδοση.

Διασφάλιση ποιότητας

Προσφέρουμε μόνο δοκιμασμένα και αξιόπιστα προϊόντα που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα.

Ανταγωνιστικές Τιμές

Μοναδικές προσφορές & εκπτώσεις για επαγγελματίες & λάτρεις της μαγειρικής!