Μαχαίρι σεφ 21cm δαμασκηνό ατσάλι Classic Damascus F-655 Tojiro
- Ξέρουμε τι δουλεύει στην κουζίνα – το δοκιμάζουμε πρώτοι
- Μιλάτε με ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική
- Ποιότητα, τιμή και εξυπηρέτηση πάνε μαζί
- Ευέλικτες πληρωμές & γρήγορη αποστολή
- Από το μαγείρεμα… μέχρι το τραπέζι σας!
Το Classic Damascus της Tojiro αποτελεί τον άρτιο συνδυασμό της Iαπωνικής παραδοσιακής δεξιοτεχνίας και της δυτικής τεχνογνωσίας, προσφέροντάς σας ενα ξεχωριστό, αξιόπιστο εργαλείο.
Ένα μαχαίρι που θα αγαπήσετε λόγω της γνωστής Iαπωνικής αιχμηρότητας και της κατασκευής από δαμασκηνό ατσάλι, αλλά και λόγω της καινοτομίας όσον αφορά τον σχεδιασμό του αφού είναι μονοκόματο, με λαβή δυτικού τύπου.
Βασικά χαρακτηριστικά
- Λάμα με 37 στρώσεις από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι και πυρήνα από VG10
- Εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
- Ιδιαίτερα ανθεκτικό, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
- Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
- Λαβή δυτικού τύπου από Eco-Wood
- Αυθεντική Iαπωνική ποιότητα κατασκευής
To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα. Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι της κουζίνας, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλες μερίδες, να ψιλοκόψετε ή να τεμαχίσετε από λαχανικά και φρούτα μέχρι κρέας και ψάρι. Η φαρδιά του λάμα και η κυρτή του λεπίδα το κάνουν ιδανικό για γρήγορο ψιλοκόψιμο μέσω της γνωστής λικνιστής κίνησης. Το πάχος της λάμας στη ράχη είναι αρκετό για να σας δώσει το βάρος και τη δύναμη που χρειάζεστε, ενώ το μήκος της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καθημερινών εργασιών.
Λάμα που ξεχωρίζει
Η λάμα του Classic Damascus είναι κατασκευασμένη από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι, φημισμένο στους αιώνες για την αιχμηρότητα και ανθεκτικότητά του, αλλά και για την εντυπωσιακή όψη που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά "νερά" του και κάνουν κάθε μαχαίρι κυριολεκτικά μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας της λάμας αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10, χαρακτηριστικό για τη σκληρότητά του χάρη στο κοβάλτιο που περιέχει, το οποίο περικλείεται από ξεχωριστά στρώματα δαμασκηνού ατσαλιού, ενισχύοντας έτσι τη σκληρότητα και την ανθεκτικότητα του μαχαιριού. Κάθε μαχαίρι της σειράς ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες και στις δύο πλευρές του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.
Εργονομική λαβή δυτικού τύπου
Το πρώτο μέρος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του Classic Damascus δίνει την αίσθηση σταθερού κρατήματος λαβής ευρωπαϊκού τύπου. Είναι κατασκευασμένη από Eco-Wood, ένα υλικό κατασκευής που αποτελεί ένα κράμμα ιδιαίτερα ανθεκτικό στη συνεχή και σκληρή χρήση. Η μοναδική αυτή λαβή κάνει τη χρήση του μαχαιριού ιδιαίτερα άνετη και προσφέρει ένα γερό, σταθερό κράτημα και απόλυτη ισορροπία.
Tojiro - Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία .
Επιπλέον χαρακτηριστικά
- Βάρος: 175 gr
- Σκληρότητα Rockwell: HRC 58±1
- Πάχος ράχης στη βάση: 2,2 χιλ.
- Συνολικό μήκος: 34cm
- Ειδική συσκευασία δώρου
Το Cookpro σας προτείνει να αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ότι μαχαίρι και να χρησιμοποιείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρο ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρα, συνίσταται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη λάμα του μαχαιριού για να συνεχίσει να έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις
