Μαχαίρι Usuba από ατσάλι shirogami 19,5cm με λαβή βελανιδιάς Tojiro Shirogami F-941 Tojiro

56684
21129
(26200 με ΦΠΑ)
Ενεργό
Γιατί να μας επιλέξετε
  • Ξέρουμε τι δουλεύει στην κουζίνα – το δοκιμάζουμε πρώτοι
  • Μιλάτε με ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική
  • Ποιότητα, τιμή και εξυπηρέτηση πάνε μαζί
  • Ευέλικτες πληρωμές & γρήγορη αποστολή
  • Από το μαγείρεμα… μέχρι το τραπέζι σας!
Βρείτε παρόμοια

Γνωρίστε Το Tojiro Usuba Shirogami 19.5cm - ένα κόσμημα της Iαπωνικής δεξιοτεχνίας! Με μοναδική σφυρηλατημένη λάμα από ανοξείδωτο ατσάλι Shirogami, είναι ιδανικό για κάθε μαγειρική πρόκληση, συνδυάζει την παράδοση με την απόδοση και φέρνει την τελειότητα στην κουζίνα σας!

Απολαύστε την ακρίβεια και τη διαχρονική αντοχή ενός αυθεντικού ιαπωνικού μαχαιριού και δώστε στην κουζίνα σας έναν αέρα παράδοσης και ποιότητας!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το ατσάλι Shirogami είναι υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Λάμα από ατσάλι Shirogami
  • Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κοπή
  • Ανθεκτική στο νερό λαβή από ξύλο μανόλιας
  • Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
  • Αυθεντική Iαπωνική ποιότητα κατασκευής

Το μαχαίρι Usuba   είναι το μαχαίρι λαχανικών της Ιαπωνικής κουζίνας. Εκτός από τη χαρακτηριστική κάθετη μύτη του, η ευθεία λάμα ακουμπάει ολόκληρη πάνω στην επιφάνεια κοπής, με μία μόνο κίνηση. Το μήκος της λάμας είναι ιδανικό για το ψιλοκόψιμο ακόμα και στον πάγκο της οικιακής κουζίνας, όπου ο χώρος είναι συνήθως πιο περιορισμένος, ενώ το χαμηλό του βάρος το κάνει άνετο σε συνεχή χρήση.

Shirogami, ένα ιστορικό ατσάλι

για την Iαπωνική δεξιοτεχνία στον τομέα των μαχαιριών. Ο ενθουσιασμός για την επιδίωξη της μέγιστης αιχμηρότητας δημιούργησε το "Tamahagane" που είναι ένας εξαιρετικά καθαρός σίδηρος που κανείς δεν είχε δει ποτέ. Το "Tamahagane" λέγεται και "Yasuki-Hagane", και είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία μαχαιριών στις μέρες μας και παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των μαχαιριών Iαπωνικής κουλτούρας . Η Tojiro σε αυτό το μαχαίρι χρησιμοποίησε σαν πυρήνα το ατσάλι " Shirogami " που θεωρείται συνώνυμο με το "Yasuki-Hagane" και είναι ένα από τα σκληρότερα ατσάλια παγκοσμίως και έπειτα οι τεχνίτες της το σφυρηλάτησαν με στρώσεις από σίδηρο. Οι τεχνίτες της Tojiro είναι γνώστες της θερμοκρασίας για την επίτευξη της μέγιστης σκληρότητας αλλά και της καλύτερης γωνίας ακονίσματος για βέλτιστη κόψη όσον αφορά στο ατσάλι Shirogami & το προτείνουν ανεπιφύλακτα.

Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμων πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού. Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στην Iαπωνική κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά ιαπωνικά μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά . Το Shirogami ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.

Ανετη ξύλινη λαβή

Το πρώτο μέρος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Το Usuba προσφέρει άνετο και ζεστό κράτημα που χαρίζει η ξύλινη λαβή. Είναι κατασκευασμένη από ξύλο μανόλιας, ένα ξύλο ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρή χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μέσα στο κολάρο με ρητίνη.

Tojiro - Made In Japan

Η Iαπωνικήπαράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, ενσωματώνοντας τεχνικές από την παρασκευή ξιφών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους Ιάπωνες κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την  αυθεντική Iαπωνική παράδοση  με τη  σύγχρονη τεχνολογία .

Επιπλέον χαρακτηριστικά

  • Βάρος: 195 gr
  • Σκληρότητα Rockwell: HRC 60±1
  • Πάχος ράχης στη βάση:
  • Συνολικό μήκος: 34cm
  • Ειδική συσκευασία δώρου

Το Cookpro σας προτείνει να αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ότι μαχαίρι και να χρησιμοποιείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρό ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά, και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρά, συνιστάται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η λάμα του μαχαιριού, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Brand
Tojiro
Find similar
Πιθανόν να σας ενδιαφέρει
  • Κοντά στην ίδια Τιμή!
  • Δημοφιλέστερα
  • Είδατε πρόσφατα
 
 
 
Άμεση παράδοση

Άμεση αποστολή σε όλη την Ελλάδα με γρήγορη και αξιόπιστη παράδοση.

Διασφάλιση ποιότητας

Προσφέρουμε μόνο δοκιμασμένα και αξιόπιστα προϊόντα που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα.

Ανταγωνιστικές Τιμές

Μοναδικές προσφορές & εκπτώσεις για επαγγελματίες & λάτρεις της μαγειρικής!