Μαχαίρια Santoku: Η Ιαπωνική Απάντηση στο Chef's Knife
Το Μαχαίρι Santoku είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ιαπωνικά μαχαίρια, γνωστό ως το μαχαίρι των "τριών αρετών" (κοπή κρέατος, ψαριού και λαχανικών). Πρόκειται για την ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού Chef, προσφέροντας εξαιρετική ισορροπία και αποτελεσματικότητα στον επαγγελματικό τεμαχισμό.
- Χαρακτηριστικά:
- Η λεπίδα του Santoku είναι συνήθως πιο κοντή και με πιο επίπεδη καμπύλη σε σχέση με το Chef, ιδανική για την ευθεία κοπή (push cut).
- Πολλά μοντέλα διαθέτουν αυλακώσεις (Grant), οι οποίες δημιουργούν μικρές θήκες αέρα, αποτρέποντας την τροφή (ιδιαίτερα τα κολλώδη λαχανικά) να κολλήσει στη λεπίδα.
- Ποικιλία Υλικών & Brands:
- Στη συλλογή μας θα βρείτε Santoku από ανοξείδωτο ατσάλι και δαμασκηνού χάλυβα, με λαβές από Fibrox, ξύλο ή μονοκόμματο σχεδιασμό.
