2103008489 2221037333 Δευ-Παρ 9.00 - 17.00
Email info@cookpro.gr
Διευθυνση

Το γαλακτομπούρεκο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά γλυκά, με την ισορροπία ανάμεσα στη βελούδινη κρέμα και το τραγανό φύλλο να καθορίζει το αποτέλεσμα. Σε αυτή τη συνταγή ακολουθούμε έναν παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα αυθεντικό και πλήρως ισορροπημένο γλυκό. Η χρήση ενός ποιοτικού ορθογώνιου αντικολλητικού ταψιού 35×45 εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο, σταθερή θερμοκρασία και τέλεια χρυσή επιφάνεια στο φύλλο. Το ταψί αυτό είναι καθοριστικό στα σιροπιαστά, καθώς επιτρέπει στο σιρόπι να απλωθεί σωστά και να απορροφηθεί ομοιόμορφα.
Ακολουθεί αναλυτικός οδηγός με όλα τα μυστικά για την κρέμα, το φύλλο και το σωστό σιρόπιασμα. Ιδανική συνταγή για αρχάριους αλλά και για έμπειρους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής που θέλουν σταθερά ποιοτικό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, ζάχαρη, λεμόνι και κανέλα για 5 λεπτά από την ώρα που κοχλάζει. Αφαιρούμε τα αρωματικά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα για εξισορρόπηση θερμοκρασίας και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε βούτυρο, βανίλια και ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Βουτυρώνουμε καλά το ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί 35×45. Τοποθετούμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 70-90 λεπτά μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρυσαφί χρώμα.
Μόλις βγει από τον φούρνο, ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι σε δύο-τρία περάσματα, ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Ανακάλυψε τα προϊόντα μας εδώ: Σκεύη Ζαχαροπλαστικής
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις
Γράψτε μια κριτική© 2014 - 2025 Cookpro. Powered by CS-Cart and premium theme — © AB: UniTheme2